Feestlexicon - toelichting bij de jaarlijks weerkerende festiviteiten

1 SEPTEMBER
Vanaf half negen verwelkomen we onze toppertjes in een feestelijk aangeklede school. Rond negen zingen of dansen we met zijn allen het nieuwe schooljaar in. Ouders & grootouders zijn welkom. Place to be: Vogelzang 64.

 

STRAPDAG
Op de derde vrijdag van september worden topkinderen en hun ouders of grootouders uitgenodigd om al stappend of trappend naar school te komen. De ouderraad biedt hen allen in ruil voor de inspanning een gratis ontbijt aan vanaf half negen in de refter van de Vogelzang 64. 

 

SCHOOLFOTOGRAAF
Eind september komt de fotograaf langs. Het ene jaar worden enkel klasfoto’s genomen, het volgende jaar fotograferen we de kinderen ook individueel. De aankoop is geheel vrijblijvend.

 

TOP@FESTIJN
De ouderraad organiseert in de herfst een eetdag. Deze gaat door op een zaterdagavond eind oktober. Via jullie pupil of een formulier op de site kan je vooraf inschrijven. Met de opbrengst ondersteunt de ouderraad de logistieke werking van de school. Gasten aan tafel zijn welkom tussen 16.00 en 21.00 uur. 

 

SINT & PIET
Elk jaar brengt de Sint met enkele van zijn zwarte pieten onze school een bezoekje. Hij gaat eerst langs in de Vogelzang 81. Nadien bezoekt hij ook de eerste graad & de kleuters. De ouderraad zorgt voor het onthaal en de organisatie. De kinderen maken de Sint blij met een dansje of een lied.

 

KERSTRECEPTIE
Op de laatste donderdag voor de kerstvakantie zijn alle ouders en grootouders welkom vanaf 15.30 uur voor een gratis drank & hapje.

Ook de kerstcreaties van de topbengels worden getoond. De ouderraad wil op deze wijze het oude jaar in een gezellige sfeer afsluiten en hun dank betuigen aan allen die onze school genegen zijn. Om de kosten te drukken, wordt naar patissiers gezocht. Al wie graag een cake, taart of wafels bakt, mag dat laten weten aan de directeur.

 

GROOTOUDERSFEEST
Op een vrijdag in januari nodigen we de grootouders van onze kleuters & de toppers van de eerste graad uit om een dagje mee school te lopen met hun kleinkind(eren). Onze toppers nemen die dag hun grootouders bij de hand en nemen samen deel aan verschillende activiteiten die doorgaan in de klassen. De kleinkinderen krijgen tijdig een uitnodiging mee. De ouderraad verwent oma en opa met een koffietafel. 

 

CARNAVAL
Op de woensdag vlak voor de krokusvakantie vertrekt er een stoet door de Vogelzang tot aan de Antwerpseweg en terug. Ouders, grootouders en sympathisanten kunnen al onze toppers in hun mooiste kostuum komen bewonderen.

 

PAASKLOKKEN
Vlak voor de paasvakantie mogen de toppertjes eitjes rapen. De ouderraad nodigt de klokken uit en voorziet hen van bagage. 

 

MAMA- & PAPADAG
Mama’s en papa’s worden die dag uitgenodigd om een voormiddag met hun toppertje mee naar school te komen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd zodat mama & papa samen kunnen met hun kleuter kunnen spelen.

 

SCHOOLFEEST
Jaarlijks vieren we feest op onze school. Dit gaat door in de Vogelzang 81. In een gezellig kader organiseren de kinderen ateliers, zijn er optredens op het grote podium, kan er gegooid & gevist worden in kraampjes. Hapjes en drank zijn er à volonté. Een heuse Vlaamse topkermis!

 

RECEPTIE EINDE BASISSCHOOL
De leerlingen van het 6de leerjaar en hun ouders worden op het einde van het schooljaar ’s avonds uitgenodigd voor een receptie. Dit gaat door in de parochiezaal. De ouderraad zorgt voor de catering.

 

RECEPTIE EINDE KLEUTERSCHOOL
De toppertjes van de 3de kleuterklas en hun ouders worden op het einde van het schooljaar in de namiddag uitgenodigd voor een receptie. Dit gaat door in één van de klaslokalen en – bij goed weer – buiten op de speelplaats.